Nieuws

Edcamp op OSG Echnaton in Almere

23 november 2018

Op 21 november vond alweer de laatste Edcamp van 2018 plaats. Dit keer waren we te gast op het Echnaton in Almere. Om 15.30 liepen de eerste deelnemers binnen en om 18.45 gingen de laatste deelnemers, na een heerlijk diner, pas weer de deur uit. Van begin tot eind is er intensief uitgewisseld over uiteenlopende zaken. 

We hebben tijdens het eerste uur intensief gesproken over de transitie van een managementteam naar een schoolleiding, over de strategische rol van de middenmanager, over de cultuur en tijdgeest waar een school zich in bevindt en over het feit dat een schoolleiding ook een team op zich zou moeten zijn. Daarna werd een lastige casus ingebracht waarin we hebben gesproken over het effect van de AVG op de casus en hoe daarmee om te gaan. Daarnaast hebben we in het tweede deel nog gediscussieerd over budgetten, financiën en de mate van inzicht die je daarin zou moeten hebben als teamleider. Ter sprake kwam ook nog de mate waarin teamleiders überhaupt verantwoordelijkheden hebben op financieel gebied. 

Een waardevolle middag dus voor alle aanwezigen en ook voor SRVO. Wij hebben weer wat op kunnen steken van de verschillen tussen teamleiders, afdelingsleiders en rectoren. Verschillen tussen scholen, maar zelfs ook verschillen tussen schoolleiders binnen een locatie. Dit was de laatste Edcamp van 2018, maar de volgende Edcamp staat al weer gepland.

SRVO reist ook in 2019 langs diverse scholen in Nederland. Op woensdag 10 april 2019 organiseren we onze volgende Edcamp op KSE in Etten-Leur. Wil jij graag kennis uitwisselen en inspiratie opdoen over het schoolleiderschap? Schrijf je dan alvast in via info@schoolleidersregistervo.nl o.v.v. Edcamp. Het is mogelijk een collega-schoolleider mee te nemen. Wij stellen het zeer op prijs als je andere schoolleiders vertelt over onze Edcamp, zodat meer deelnemers zich aanmelden.

Graag tot ziens bij onze volgende Edcamp in april!

Naar nieuwsoverzicht