Nieuws

Kennis delen en inspiratie opdoen bij Edcamp. Er zijn nog plaatsen vrij!

15 november 2018

Wil jij kennis uitwisselen en inspiratie opdoen over het schoolleiderschap? Bij de Edcamp op woensdag 21 november van 15:30 tot 19:00 uur op het Echnaton in Almere zijn nog plaatsen vrij. Bart Schipmölder, directeur van NSO-CNA, zal tijdens deze Edcamp een thema inbrengen: Hoe ontwikkel je jouw strategische rol als schoolleider? Wat is het perspectief en wat heb je los te laten? Elke bijeenkomst heeft een open karakter waarbij het programma en de onderwerpen door de deelnemers zelf wordt bepaald. Een unieke gelegenheid om inspiratie op te doen. Meld je snel nog aan! Aanmelden voor de Edcamp kan per mail via info@schoolleidersregistervo.nl. Bij je aanmelding kun je tevens aangeven welke leiderschapsvraagstukken je graag met collega’s wilt bespreken. Deelname is gratis.

Terugblik vorige Edcamp Hilfertsheem College Hilversum

Na een waardevolle middag op het Hilfertsheem College in Hilversum, zijn alle deelnemers voldaan huiswaarts gekeerd. Door schoolleiders waren voorafgaand aan de dag een aantal thema's aangedragen. De thema's die uiteindelijk op tafel kwamen, waren:
• De rol van de teamleider
• De schoolleider van de toekomst

Bij de rol van de teamleider hebben we vooral gesproken over ruimte voor professionalisering, het maken van beslissingen, het ontwikkelen van onderwijs enz. Gezamenlijk kwamen de schoolleiders tot de logische conclusie dat de functie van teamleider of afdelingsleider een écht beroep is. Als we ons daar niet naar gedragen, dan nemen we ons eigen beroep niet serieus. Na dit thema gingen de schoolleiders geruisloos over naar de schoolleider van de toekomst. Samen hebben ze een aantal zaken op een rij gezet waar de schoolleider van de toekomst aan zou moeten voldoen. Een aantal voorbeelden: Levert maatwerk, bij zijn/haar keuzes worden vrijwel altijd leerlingen betrokken, is bereikbaar, is veel aanwezig op de werkvloer.

Zinnige, soms pittige discussies zijn gevoerd. Verschillende zijwegen zijn bewandeld, waarmee iedere aanwezige schoolleider aan het einde van de middag, na een overigens heerlijke maaltijd, vol nieuwe ideeën naar huis is gegaan.

Wil je ook graag een inspirerende middag beleven? Wil je mee kunnen praten over dit soort thema's? Meld je aan voor de volgende Edcamp op woensdag 21 november.

Naar nieuwsoverzicht